Individuele Oefentherapie

Oefentherapie Cesar is een bewegingsleer en -therapie om gezonde, natuurlijke houdings- en bewegingsgewoonten te ontwikkelen en bewust te maken. Lichamelijke klachten kunnen hierdoor worden voorkomen en bestaande klachten kunnen geheel of gedeeltelijk worden verholpen.

Doel

Het doel is klachten te doen verdwijnen, verminderen en/of voorkomen, uitgaande van ieders  -strikt persoonlijke- bewegingsmogelijkheden en rekening houdend met de bepaalde situatie  waarin een ieder zich bevindt (leef- en beroepsomstandigheden).
 

Werkwijze

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van (pijn)klachten en/of beperkingen, die gerelateerd zijn aan bewegen.
De oefentherapeut doet eerst een uitgebreid lichamelijk onderzoek om te achterhalen wat de oorzaak van uw klacht kan zijn.
Hierbij bekijken we het lichaam als geheel.
Daarna wordt een individueel behandelplan opgesteld waarbij de hulpvraag centraal staat, dit behandelplan bestaat uit een zorgvuldige keuze van oefeningen. 

Als uitgangspunten hiervoor gelden:
•    de diagnostiek door verwijzer en oefentherapeut
•    het lichamelijk onderzoek door de oefentherapeut Cesar
•    de individuele situatie en mogelijkheden van de patiënt
•    het doel van de therapie, mede bepaald door de hulpvraag van de patiënt.
Tijdens de behandeling leer je begrijpen en voelen hoe je zelf klachten adequaat kan aanpakken, je moet hiervoor actief aan de therapie deelnemen. 
Een belangrijke voorwaarde voor een blijvend resultaat is: dat je het geleerde ook echt toepast in het dagelijks functioneren.