Wie zijn wij?

 

De maatschap Oefentherapeuten Delft (gestart in 1985) bestaat sinds begin 2020 uit Hilde Bannink, Paul Polders en Evelien van Rietschoten.

Wij hebben, zoals te lezen is bij de persoonlijke  informatie van de oefentherapeuten, veel  bij-  en nascholingen gevolgd op allerlei gebied . Deze bij- en nascholing is een belangrijke en waardevolle aanvulling op de basis van de methode Cesar. Wij blijven ons hierdoor ontwikkelen en volgen daarbij  de vele veranderingen die de laatste jaren in de zorg plaatsvinden. Al onze ervaringen hebben ons gesterkt in de overtuiging dat de manier waarop wij patiënten en cliënten begeleiden veel waarde heeft.  
De eigenheid van onze begeleidende behandeling willen wij ook de komende jaren verstevigen en uitdragen.

 

Hilde Bannink

In 1984 heb ik mijn opleiding oefentherapie Cesar afgerond en sindsdien ben ik als oefentherapeut werkzaam. Tijdens deze opleiding kwam mijn belangstelling voor mensen en bewegen mooi bij elkaar. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt dat ik als 17 jarige voor dit vak heb gekozen. Nog steeds ben ik gefascineerd door de relatie die er bestaat tussen het mentale en het fysieke welzijn en welke invloed ziekte en stress kan hebben op de houding en bewegingsgewoonten van mensen.

Het herstellen van de natuurlijke balans in de houding en de beweging blijft een uitdaging. In de afgelopen 30 jaar heb ik veel bij- en nascholing gevolgd,  o.a. op het gebied van ademhaling en ontspanningstechnieken, bedrijfsoefentherapie, peripartum bekkenpijn, RSI, psychosomatiek en hoofdpijn. Recent een wetenschappelijke scholing over de invloed van het brein op lichamelijk welzijn en motiverende gespreksvoering. Al deze bij- en nascholingen hebben mij tot het inzicht gebracht dat de balans tussen ontspanning, (spier)spanning en goed bewegen onmisbaar is voor de gezondheid en het welzijn van mensen.

Op dit moment ligt mijn focus op het behandelen van mensen met chronische pijn, werk-gerelateerde klachten, en het begeleiden van ouderen om zo lang mogelijk, zo goed mogelijk te blijven bewegen!

Sinds 2005 sta ik vermeld in het kwaliteitsregister Paramedici. (89901148894)


Paul Polders


Vanaf 1984 ben ik werkzaam als oefentherapeut Cesar.
Al sinds mijn opleiding ben ik erg geïnteresseerd in bewegen. Hoe mensen bewegen en waarom mensen zo bewegen.  Wanneer mensen klachten hebben bij  bewegen  of als gevolg van bewegen zie ik het altijd weer als een uitdaging te achterhalen waardoor deze klachten ontstaan.

Het is voor mij belangrijk mij te verplaatsen in de “dagelijkse beweegwereld” van de cliënt. Hoe beweegt hij/zij in werk situaties, tijdens sporten etc.  Daarmee kan ik de cliënt een doel geven om aan te werken. De coördinatie van het bewegen krijgt daarbij de eerste aandacht. Door te laten zien en te laten voelen waar de disbalans in het lichaam is ontstaan kan het oorspronkelijke bewegingspatroon op een bewuste manier hersteld worden.  De cliënt krijgt de regie over zijn eigen lichaam terug en wordt daardoor zijn eigen therapeut.

Deze belangstelling voor bewegen heeft de keuzes voor de bij- en nascholing natuurlijk ook bepaald. Als enthousiast en actief sporter (hardlopen en wielrennen) heb ik gekozen voor  “Sportoefentherapie” en “Inspanningsfysiologie”. Maar daarnaast ook “3-dimensionale scoliose behandeling”,” CANS (RSI)”, en recentelijk “Chronische Pijn”.

Sinds 2005 sta ik vermeld in het kwaliteitsregister Paramedici.  (19901116794)
 


Evelien van Rietschoten 

In 1996 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar.

Vanaf die tijd werk ik met veel plezier en enthousiasme.

Samen op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht zie ik iedere keer weer als een uitdaging!

Het aanleren van gezond beweeggedrag, het voorkomen van klachten en het verbeteren van de houdingen tijdens dagelijkse activiteiten zijn mijn prioriteit.

Tijdens de behandelingen leer je zelf om actief je leefstijl, lichaamshouding en manier van bewegen te veranderen zodat bewegen leuk is en blijft!

De afwisseling in het behandelen van verschillende klachten en het coachen van mensen van jong tot oud maken mijn werk heel waardevol.

Om mijn kennis op peil te houden en mijn kwaliteit te blijven waarborgen binnen mijn vakgebied volg ik regelmatig cursussen, sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici, begeleid ik stagiaires en heb ik met collega’s regelmatig overleg.

Zo ben ik sinds een aantal jaren Chronisch Pijntherapeut (Netwerk Chronische Pijn), heb ik me verdiept in slaapproblemen.